MALZEMELER: 1 paket Kemalpaşa tatlısı
(üzerindeki tarife göre yapılacak)
Muhallebisi için: 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzerine serpmek için: Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Kemalpaşa tatlıları üzerindeki tarife göre yapılır. Tepsiye dizilir. Diğer muhallebi malzemeleri vanilya hariç karıştırılıp pişirilir. En son vanilya eklenir. Pişen muhallebi soğuyunca iyice şerbetini çeken tatlıların üzerine dökülür. Buzdolabında 2 saat kadar dinlenen tatlımızın üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun...
NOT: Buzdolabında 1 gece beklerse tatlımız ertesi güne kaldığında daha lezzetli oluyor :)))
Ben bu tatlıyı çok merak ediyorum en kısa zamanda deneyeceğim Meral Hanımcığım.
YanıtlaSilTavsiye ederim Günnur hanımcigim Kemalpaşa tatlisi ndan daha hafif oluyor. Ben sevdim. Umarım beğenirsiniz☺
YanıtlaSil