7 Haziran 2014 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MALZEMELER:                        1 paket Kemalpaşa tatlısı
                                              (üzerindeki tarife göre yapılacak)
               Muhallebisi için:           5 su bardağı süt
                                                     3 yemek kaşığı buğday nişastası
                                                     2 yemek kaşığı un
                                                     8 yemek kaşığı şeker
                                                     2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
                                                     1 paket vanilya
       Üzerine serpmek için:           Hindistan cevizi


YAPILIŞI:  Kemalpaşa tatlıları üzerindeki tarife göre yapılır. Tepsiye dizilir. Diğer muhallebi malzemeleri vanilya hariç karıştırılıp pişirilir. En son vanilya eklenir. Pişen muhallebi soğuyunca iyice şerbetini çeken tatlıların üzerine dökülür. Buzdolabında 2 saat kadar dinlenen tatlımızın üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun...
NOT: Buzdolabında 1 gece beklerse tatlımız ertesi güne kaldığında daha lezzetli oluyor :)))

2 yorum:

  1. Ben bu tatlıyı çok merak ediyorum en kısa zamanda deneyeceğim Meral Hanımcığım.

    YanıtlaSil
  2. Tavsiye ederim Günnur hanımcigim Kemalpaşa tatlisi ndan daha hafif oluyor. Ben sevdim. Umarım beğenirsiniz☺

    YanıtlaSil