8 Ocak 2014 Çarşamba

HİNDİ SULTAN

MALZEMELER: 1 adet hindi göğüs eti
                              3 orta boy patates
                              3 havuç
                              10-11 adet arpacık soğan
                              1 baş sarımsak
                              1 çay bardağı zeytinyağı
                              1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                              1 çay kaşığı kimyon
                              1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI. Zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve kimyonu karıştırıp sos hazırlayın. Hindi göğüs etini sivri bir bıçakla aralıklarla delin. Deldiğiniz yerlere sarımsak parçaları yerleştirin. Sonra da hazırladığınız sosu hindinizin her tarafına güzelce sürün. 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenen hindinizi çıkarıp etrafına soyduğunuz arpacık soğanları ve  sarımsakları, dilimlediğiniz havuç ve patatesleri koyun. 1,5 çay bardağı su ilave edin . Üzerine biraz tuz serpin. Tepsinizin üzerini alüminyum folyo ile  kapatın.  Yarım saat 200 derecede pişirin. Yarım saat sonra sıcaklığınızı 180 dereceye düşürün ve 1 saat daha pişirin. 1 saatin sonunda alüminyum  folyoyu açarak 170 dereceye düşürdüğünüz fırında  20-25 dakika daha pişirin. Hindi sultan yenmeye hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder