MALZEMELER: 1 adet hindi göğüs eti
3 orta boy patates
3 havuç
10-11 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI. Zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve kimyonu karıştırıp sos hazırlayın. Hindi göğüs etini sivri bir bıçakla aralıklarla delin. Deldiğiniz yerlere sarımsak parçaları yerleştirin. Sonra da hazırladığınız sosu hindinizin her tarafına güzelce sürün. 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dinlenen hindinizi çıkarıp etrafına soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları, dilimlediğiniz havuç ve patatesleri koyun. 1,5 çay bardağı su ilave edin . Üzerine biraz tuz serpin. Tepsinizin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Yarım saat 200 derecede pişirin. Yarım saat sonra sıcaklığınızı 180 dereceye düşürün ve 1 saat daha pişirin. 1 saatin sonunda alüminyum folyoyu açarak 170 dereceye düşürdüğünüz fırında 20-25 dakika daha pişirin. Hindi sultan yenmeye hazır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder