1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (çiğ kıymayla da yapılabilir. ben evde hazır kavrulmuş kıyma sürekli bulunduğu için bu şekilde kullanıyorum.)
tuz
YAPILIŞI: Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. İçine kıyma ilave edilir. Kıymanın yağı çözündüğünde domates rendesi ve tuz ilave edilir. Domates rendesinin pişmesine yakın kabaklar ilave edilir. Kabaklarımız da pişince yemeğimiz hazır. Afiyet olsun...
Not: Ben kabakları domatesin pişmesine yakın ilave ediyorum, çünkü daha erken koyarsam domates pişene kadar kabak çok erirse hoş olmuyor. Daha sulu olsun isteyenler 1 çay bardağı su ilave edebilirler yemeğin aslı böyle ama şahsen ben çocuklar olduğu için su ekliyorum tabi herkese göre değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder